466675797006587 google-site-verification=JU1fnf4KHobFExOnF9JnkZuUDKvbCP9ywL8CDakfYYU
top of page

Care sunt diferentele dintre un masaj la spa si unul la salon ?

In ultima vreme au inceput sa apara si in Romania din ce in ce mai multe spa-uri de zi. Acestea au luat nastere ca raspuns la nevoile oamenilor ocupați care au nevoie de un loc unde sa mearga pentru a se deconecta si a se relaxa profund si rapid. Cu toate acestea, spa-urile (Day Spa-urile) sunt adesea confundate cu saloanele de înfrumusețare, deși există atât de multe diferențe între ele.

Ce este un SPA? În sensul tradițional, este un sinonim al sănătății și frumuseții, care cuprinde tratamente realizate cu ajutorul apei. Într-un sens larg – acestea sunt o lecție de egoism sănătos, care vă permite să vă opriți și să gustați viața cu încetinitorul chiar si intr-o zi obisnuita din timpul saptamanii.


Iata mai jos care sunt principalele diferente intre un spa si un salon:


Atmosfera generala dintr-un spa:

Un prosop moale, telefonul lasat pe modul silentios, aroma uleiurilor esentiale si a betisoarelor exotice, muzica de relaxare și lumina lumânărilor ne transportă pe „universul relaxării”.

Într-un salon de înfrumusețare tradițional, sau cel puțin în majoritatea lor, nu există locuri unde să te poți întinde după tratamente, doar savurand un ceai, bucurandu-te de timp pentru tine. Într-un spa vei găsi un astfel de spațiu, iar atmosfera te va imbia sa mai stai cateva momente pentru a prelungi inca putin starea de relaxare profunda dobandita in timpul masajului.

Atmosfera spa-ului este asigurată pentru relaxare. Odată ce intri într-un spa, designul minunat se combină cu muzica liniștitoare și aromele exotice pentru a-ți îmbunătăți starea de spirit imediat ce intri.


Când venim la un salon de înfrumusețare suntem mai concentrați pe efect, pe rezultat. Nu se pune atat de mare accent pe relaxare si nici atmosfera din salon nu ajuta in acest sens. La SPA venim sa ne relaxăm, sa ne deconectam, sa ne incarcam cu energie pozitiva si o stare de spirit buna. Relaxare pentru trup și suflet!


Facilitati dintr-un spa:

Diferențele încep inca de cand ajungeti in salon care este de obicei mult mai mic decât un spa. Intr-un spa sunt camere de terapii private, care au un design deosebit, cu atentie la detalii pentru a crea o atmosfera relaxanta.

Facilitățile unui spa sunt diverse, pot consta in sauna, hammam, camere de cuplu pentru masajele in doi. În lumea de azi, adesea ne este dor unul de celălalt și nu avem timp unul pentru celălalt. Un masaj in cuplu, in camera special amenajata pentru cupluri, cu paturi alaturate este o idee grozavă pentru a sarbatori o ocazie speciala sau pur si simplu a avea o seară speciala sau un weekend în oraș.

Modul in care spatiile sunt gandite intr-un spa, angajatii pregatiti pentru a oferi oaspetilor o experienta holistica, de la modul in care sunt primiti in centru, completarea fisei oaspetelui la prima vizita, in care sunt inregistrate acele detalii care ajuta terapeutii sa inteleaga istoricul medical si preferintele fiecarei persoane, aromaterapia, muzica special aleasa pentru a induce rapid starea de relaxare, camerele cu un design deosebit si lumina difuza, toate contribuie la obtinerea unei stari generale de bine.


Masajul:

Masajul intr-un spa este cu adevarat senzational. In primul rand obiectivul principal este acela de a aduce o stare profunda de relaxare si pace interioara. Meniul de masaje ale unui spa este de asemenea uimitor, puteti alege dintre masaje de relaxare, masaje terapeutice sau ritualuri spa, care fiecare in parte sunt super-specializate in a aduce anumite beneficii asupra starii de sanatate. Fiecare masaj se realizeaza dupa un protocol foarte bine definit, fiecare pas avand un anumit rol care sa conduca spre obtinerea rezultatelor dorite. De aceea intr-un spa oaspetele nu dicteaza pasii terapiei, ci doar precizeaza ce vrea sa obtina, terapeutul fiind cel care va stabili cel mai potrivit masaj pentru nevoile lui. . In cazul nostru, toate protocoalele de masaj pe care le avem la Lotus Spa sunt dezvoltate de Daniela Dumitru, consultant international si trainer international, certificat de Budha Bar Spa.

Pe langa masaj, toate protocoalele au inserati anumiti pasi care aduc un plus de confort, relaxare si detensionare, lucrandu-se cu prosoape calde si aromaterapie.

Intr-un salon nu exista o varietate atat de mare de masaje, in general puteti avea la alegere un masaj de relaxare sau un masaj anticelulitic, iar acestea sunt realizate de maseur dupa propriul protocol, neexistand un protocol standardizat care sa fie respectat de toti terapeutii.


Terapeutii:

In general un spa folosește numai terapeuți de masaj complet pregătiți și cu experienta. Fiecare terapeut are un numar semnificativ de ore de instruire si practica, certificari in diverse tipuri de masaj, atestate de la training-uri de aprofundare a masajelor realizate in spa. De asemenea fiecare terapeut care incepe sa lucreze intr-un spa primeste un training specific pentru asimilarea protocoalelor de lucru interne.


Experiente holistice deosebite

Spa-urile de zi oferă multe ritualuri care vă permit să vă relaxați profund. In oferta Lotus Spa veti gasi, pe langa masajele de relaxare, masajele terapeutice si pachete spa adresate cuplurilor, unul din cele mai apreciate fiind:


„Lotus Peaceful Escape Couple Special”, care este masajul semnătura noastră ce combina intr-un mod unic tehnici din masajele de relaxare din toată lumea. Terapia se inspira din bogatia diverselor culturi pentru a creea un masaj personalizat, ce va fi perceput ca si o calatorie de regasire interioara si exprimare senzorială. Lotus Peaceful Escape combina tehnici din masajul suedez, masajul Lomi Lomi Kahuna, masajul deep tissue, reflexoterapie plantara, masaj Thai si Marma Ayurvedic. Efectele sunt cu adevarat remarcabile: re-echilibrare fizica si mentala, refacerea circuitelor energetice optine, revitalizare si redarea starii de optimism. Acest pachet spa pentru cupluri include: un ritual de imbaiere a picioarelor, masaj Lotus Peaceful Escape si sampanie pentru 2 persoane. Pentru o experiență deosebită în cuplu vom rezerva una din camerele noastre duble, ce au paturile de masaj plasate unul lângă celalalt.


Masaj pentru cuplu
Masaj in cuplu

Dar si Ritualuri spa complete, printre cele mai apreciate fiind: „Ritualul semnatura ta” care este o delicatesa spa adorata de doamne si domnisoare deoarece iti permite sa iti personalizezi unul din cele mai complexe ritualuri din meniul nostru. Aceasta experienta este realizata in 3 etape, iar la final vei avea o piele reimprospatata, radianta si catifelata si un plus de relaxare.

1. Pentru exfolierea corporala iti poti alege dintre un scrub din fructe sau un scrub cu sare de alaun sau un scrub de ciocolata.

2. Impachetarea o poti alege pe cea cu miere pentru o hidratare profunda sau una Slim cu efect anticelulitic sau una cu ceai verde ce are un efect detoxifiant.

3. Masajul general de o oră, care incheie acest ritual, se poate personaliza de asemenea, alegand dintre: Relaxare, Terapeutic, Muscle Tonic sau Intuitiv.

După aceea, vă invităm în zona noastră de relaxare, unde muzica liniștitoare și parfumul uleiurilor esentiale vă vor calma mintea si va prelungi starea de relaxare generala.


Tratament spa, scrub corporal
Tratament spa

In concluzie, un centru spa este un loc in care alte persoane au grija de tine, in timp ce tu te relaxezi. Un astfel de centru este locul ideal pentru a practica grija fata de propria persoana sau pentru a-ti rezerva cateva momente doar pentru tine, in care sa evadezi din rutina agitata si sa investesti in relaxarea si in sanatatea ta. Desi multi considera ca un spa este un lux inutil, speram ca toate detaliile expuse mai sus v-au convins de faptul ca spa-urile sunt de fapt locuri in care totul este gandit cu foarte mare atentie pentru a contribui la mentinerea starii de sanatate, care este abordata holistic pentru corp, minte si suflet.


Cum este la noi?

Lotus Spa este un sanctuar urban care te ajuta sa schimbi instantaneu frecventa din Beta-ul agitatiei de zi cu zi, in Alfa-ul calmului interior. Camere baldachin, muzica linistitoare, mirosuri exotice, ritualul ceaiului – te vor transporta bland intr-o alta dimensiune. Vei intalni oameni calzi, cu suflet mare, ghizi care pot sa te ajute.

Am creat Lotus Spa cu aceasta intentie: sa aducem vindecare si evolutie in plan fizic, emotional si spiritual. Vrem sa iti regasesti magia si bucuria.

Te asteptam cu drag!
Featured Posts
No posts published in this language yet
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archival
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page