466675797006587

Meditația aduce beneficii pentru cei din jur

August 8, 2016

 

 

Meditatia este o practica veche de mii de ani, gandita initial ca o cale de a intelege fortele vitale mistice si sacre. In zilele noastre, meditatia nu este atat de mult asociata cu paranormalul, fiind utilizata mai degraba pentru relaxare si diminuare a efectelor stresului vietii moderne. Mai mult decat atat, meditatia este considerata un tip de medicina complementara care angreneaza trupul si mintea. In timpul acestei practici de linistire, atentia este concentrata intr-o singura directie, astfel incat sa se elimine de la nivel mental gandurile haotice si coplesitoare, responsabile cu starea de tensiune generala si cu anxietatea. Procesul duce la o bunastare superioara fiziologica si emotionala.Meditația nu este doar o “relaxare”. Ea e mult mai mult decât atât, este un efort si o disciplinare a minții. Practica meditației corecte, atunci când suntem perseverenți, este cel mai bun mijloc care va face să ni se dezvolte calități precum compasiunea, înțelepciunea, claritatea minții. Dacă însă facem greșeli, ea este doar un alt mod de a ne pierde vremea.

 

De aceea, pentru a practica meditația avem nevoie de un îndrumător calificat. Sfaturile unui astfel de îndrumător sunt indispensabile dacă dorim să medităm corect. 

 

Beneficiile meditatiei:

 

Principalul beneficiu al meditatiei este acela ca va ofera o stare de calm, pace si echilibru, esentiala pentru o sanatate de fier. Efectele benefice ale meditatiei nu se sfarsesc la incheierea sesiunii de relaxare, ci continua sa exercite un impact pozitiv asupra trupului si creierului multa vreme dupa aceea. Unii practicieni sustin ca meditatia poate chiar sa amelioreze starea celor care sufera de anumite afectiuni.

La nivelul bunastarii emotionale, meditatia aduce urmatoarele beneficii

- dobandirea unei noi perspective asupra situatiilor stresante;
- dezvoltarea unor aptitudini personale de combatere a stresului;
- cresterea constiintei de sine;
- concentrarea pe timpul prezent;
- reducerea sentimentelor negative;

 

Meditaţia înseamnă:

• Să vă păstraţi mintea calmă
• Să vă păstraţi liniştea interioară şi puterea de concentrare fără efort
• Să dobândiţi o conştiinţă superioară a lumii care vă înconjoară
• Să trăiţi prezentul, fără grija trecutului sau a viitorului
• O călătorie frumoasă, plină de inspiraţie şi aspiraţie, nu doar o destinaţie

Please reload

Featured Posts

Tratament facial cu Oxigen Hiperbaric

July 19, 2017

1/3
Please reload

Recent Posts

July 19, 2017

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square