466675797006587 google-site-verification=JU1fnf4KHobFExOnF9JnkZuUDKvbCP9ywL8CDakfYYU Masajul, între răsfăț și terapie
top of page

Masajul, între răsfăț și terapie


Un masaj poate ajuta, cu siguranta, pe oricine sa se relaxeze. Cu ajutorul unui masaj, se pot explora insa si multiple beneficii pentru sanatate. Masajul este un termen general pentru actiunea de presare, frecare si manipulare a pielii, muschilor, tendoanelor si ligamentelor. Terapeutii in masaj folosesc, de obicei, mainile si degetele pentru masaj, dar pot utilizat si antebratele, coatele si diverse instrumente. Tehnicile de masaj variaza de la tehnici usoare, la cele care presupun presiuni profunde. Exista mai multe tipuri diferite de masaj, printre care: - masajul suedez - aceasta este o forma usoara de masaj in care este implicat contactul indelungat cu pielea, dar si framantari, netezire, frictiune, vibratii in scopul relaxarii si energizarii. - masajul profund al tesuturilor - aceasta este o forma de masaj in care se foloseste presiune mai puternica ce vizeaza straturile profunde ale muschilor si tesutului conjunctiv, de obicei, in scopul tratarii leziunilor musculare provocate de diverse accidente. - terapia prin masaj a punctelor reflexogene - este un tratament subtil, care interactioneaza cu procesele de vindecare ale organismului pentru a induce echilibru si o stare de bine

Beneficiile masajului:

Masajul ofera abordarea non-invaziva bazata pe capacitatea naturala a organismului de a se vindeca.

Un masaj regulat are urmatoarele beneficii: - intensifica circulatia, iar organismul furnizeaza mai mult oxigen si substante nutritive in tesuturi si organele vitale - stimuleaza fluxul limfatic, sistemul natural de aparare al organismului, impotriva invadatorilor toxici. De exemplu, la pacientii cu cancer de san, s-a demonstrat ca masajul ajuta la multiplicarea celulelor care lupta impotriva cancerului - relaxeaza muschii raniti si suprasolicitati - reduce spasmele si crampele - creste flexibilitatea articulatiilor - scurteaza perioada de recuperare, ajuta la pregatirea pentru antrenamente intense si elimina durerile ulterioare ale sportivilor - elibereaza endorfine (analgezice naturale ale corpului) - imbunatateste flexibilitatea si scade disconfortul in cazul pacientilor care sufera de dureri minore de spate - calmeaza durerile persoanelor care sufera de migrene si scade probabilitatea necesitatii medicamentelor - implica exercitii fizice si de stretching pentru muschii atrofiati - scurteaza travaliul femeilor insarcinate, amelioreaza depresia si anxietatea si grabeste recuperarea. Dincolo de beneficiile obtinute in cazul conditiilor specifice sau a unor boli, unele persoane se bucura de masaj pentru ca implica un confort si un sentiment de grija si de placere. In ciuda beneficiilor sale, masajul nu trebuie sa inlocuiasca ingrijirea medicala periodica. Atunci cand o persoana urmeaza sa faca masaj terapeutic trebuie sa discute inainte cu medicul si sa urmeze toate recomandarile acestuia.

In concluzie, recomandarea noastra este sa considerati si utilizati masajul ca orice alt instrument de ingrijire a sanatatii. Masajul nu este doar un mod de a va simti bine si rasfatati, ci un mod prin care starea generala de sanatate poate fi imbunatatita.

Sa va fie de folos!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page