466675797006587 google-site-verification=JU1fnf4KHobFExOnF9JnkZuUDKvbCP9ywL8CDakfYYU Cum putem preveni răceala cu ajutorul terapiilor spa?
top of page

Cum putem preveni răceala cu ajutorul terapiilor spa?

In sezonul rece, cu siguranta avem nevoie de intarirea sistemului imunitar, dar si de mentinerea unui tonus psihic bun. Masajul si terapiile spa in general tintesc aceste obiective, ajutand corpul sa se detensioneze, sa se relaxeze, eliminand contracturile musculare si stimuland circulatia sanguina. Sunt insa si cateva terapii corporale pe care noi, cei de la Lotus Spa Otopeni, le-am gandit special pentru sezonul rece, acestea avand multiple beneficii pentru intarirea sistemului imunitar si mentinerea starii de sanatate. Ne face o deosebita placere sa vi le prezentam in randurile urmatoare:

1. Masajul cu roci vulcanice calde, este o terapie veche cu origini in India. Cele mai vechi terapii atestate in imagini, arata cum beneficiarii calcau pe rocile vulcanice incalzite in apele termale, la indicatiile unui tamaduitor. Terapia a fost preluata in timpurile moderne si transformata intr-o terapie de care se bucura intreg corpul.Exista scrieri vechi, care atesta faptul ca, rocile vulcanice pastreaza energia geotermala de la originea vulcanului din care provin, acestea avand capacitatea de a o elibera natural si doar “atat cat este nevoie si acolo unde este nevoie”, ajutand astfel corpul sa ajunga la gasirea remediilor interioare catre autovindecare.

Principiul de baza in aceasta terapie o reprezinta activarea meridianelor energetice prin care este distribuita energia de-a lungul intregului corp, de aici rezultand deblocarea energiilor stagnante in anumite segmente, efect resimtit atat fizic, cat si mental si emotional. Temperatura constanta a pietrelor creste circulatia sanguina, nutritia si procesele metabolice la nivel celular, crescand astfel si procesul de detoxifiere la nivelul ficatului si rinichilor, generand echilibru in intreg organismul.Printre alte beneficii se numara: inlaturarea migrenelor, a mialgiilor, a contracturilor musculare, energizarea sistemului nervos central, reglarea tensiunii arteriale, asimilarea oxigenlui la nivel celular, relaxarea muscular profunda. In centrul nostru, realizam aceasta terapie sub forma unui masaj general Deep Tissue (masaj aplicat in profunzime), ce are o durata de 75 de minute si in care folosim roci vulcanice incalzite, de diverse marimi si forme, acoperind prin diverse tehnici de masaj intreg corpul.

2. Masajul apiterapeutic:

Apiterapia, tratarea unor afecţiuni cu ajutorul produselor apicole, se înscrie astazi pe coordonatele activităţilor medicale fundamentate ştiinţific, având o eficienţă recunoscută clinic. Beneficiile tratamentelor bazate pe produsele provenite de la albine, au trecut din medicina empirică în cea ştiinţifică, care a confirmat valoarea de necontestat ale produselor stupului, în vindecarea a numeroase boli. Ayurveda considera mierea drept nutrient Rasayana, care hraneste in profunzime toate tesuturile, prelungeste viata, pastrand frumusetea si tineretea.

Aplicata pe corp, prin manevre specifice, mierea are capacitatea de a intra in procesul de osmoza cu lichidele interstitiale. La finalul sesiunii de masaj, realmente se elimina din piele o materie reziduala, vascoasa, care contine diverse toxine (cele mai neasteptate detectate in laborator au fost plasticul si metalele grele). Pielea ramane curata si catifelata, iar beneficiarul masajului se simte bine si relaxat.

Masajul apiterapeutic pe care noi il realizam cel mai frecvent este cel masajul spatelui cu miere, ce are o durata de 30 de minute, ajutand la detoxifiere, dar si la detensionare musculara si la deblocarea contracturilor. Prin continutul sau bogat in vitamine, substante minerale, antibacteriene si enzime, mierea de albine are o actiune benefica asupra pielii si a intregului organism.

O alta aplicatie a masajului apiterapeutic este cel pentru zonele cu celulita, Masajul anticelulitic cu miere, cu o durata de 50 de minute, acesta contribuind la reducerea vizibila a celulitei si a aspectului inestetic de “coaja de portocala”, pielea devinind neteda si catifelata.

Masajul cu miere il recomandam atat pentru beneficiile estetice, cat mai ales pentru efectele de curatare profunda, de detoxifiere, process ce ajuta la intarirea sistemului imunitar, intensificand schimburile nutritive la nivel celular, conducand la eliminarea toxinelor din corp si la hranirea pielii cu toti nutrientii de care are nevoie.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page