466675797006587

Yumeiho: o terapie miraculoasa pentru durerile spatelui si nu numai!

February 4, 2020

Inventata in anul 1978 de catre medicul si profesorul japonez Masayuki Saionji, Yumeiho cuprinde cele mai bune 100 tehnici, pe care profesorul, dupa multe sutudii, le-a extras si imbinat din metode stravechi din Japonia si China.

 

Inca de la nastere corpul uman sufera de o deformare a oaselor coxale, iar mai apoi,  pozitia corpului este de asemenea asimetrica, motiv pentru care greutatea corpului se distribuie inegal pe cele doua picioare, de aici rezultand in timp diferite afectiuni precum scolioza, hernie de disc, spondiloza cervicala si altele. S-a constatat ca, la majoritatea oamenilor, un picior este mai lung decat celalat (dezechilibru). Terapia Yumeiho urmareste indreptarea coxalului si distribuirea greutatii in mod egal pe ambele picioare, astfel incat corpul sa-si regaseasca echilibrul natural si armonios.

 

O sedinta Yumeiho consta in executarea unui ansamblu de procedee speciale de masaj, elongatii si intinderi asupra articulatiilor pentru a le mobiliza, procedee de presoterapie Shiatsu, metode de corectare si echilibrare a posturii, a mersului si staticii, etc.

 

Pacientul trebuie sa poarte haine lejere care sa ii permita libertatea de miscare (exclus hainele din materiale sintetice), sa-si scoata pantofii, ochelarii, ceasul, bijuteriile etc. Terapia Yumeiho va fi aplicata pe o saltea corespunzatoare (nici foarte tare, nici prea moale). 

 

Terapia Yumeiho poate fi aplicata cu succes in:

- tratamentul durerilor de spate (discopatie, lombalgie, sciatica, protruzii discale, etc)

- dureri ale articulatiilor soldului, glezne, genunchi, degetele picioarelor, coaste

- dureri de cap

- dureri de spate, dureri cervicale, dureri in umeri

 

Pe langa scopul ei de baza, terapia Yumeiho poate fi aplicata si in scop profilactic, avand o plaja extinsa de vindecare dupa cum urmeaza:

- tulburari statico-dinamice ale aparatului locomotor (ex: cifoze, asimetrii de bazin,

- scolioze, distributia inegala a greutatii la nivelul bazinului

- rigiditate musculara si articulara

- nevralgii, reumatisme, contracturi musculare

- hipotrofii si atrofii mulsculare de diferite cauze

- pregatirea sportivilor pentru performanta sau recuperare dupa efort; recuperarea dupa perioade lungi de mobilizare; ameliorarea, corectarea si cresterea ventilatiei pulmonare.

 

 

 

Please reload

Featured Posts

Tratament facial cu Oxigen Hiperbaric

July 19, 2017

1/3
Please reload

Recent Posts

July 19, 2017

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square