466675797006587 google-site-verification=JU1fnf4KHobFExOnF9JnkZuUDKvbCP9ywL8CDakfYYU Yumeiho: o terapie miraculoasa pentru tratarea durerilor de spate
top of page

Yumeiho: o terapie miraculoasa pentru tratarea durerilor de spate

Istoria terapiei Yumeiho:

Inventata in anul 1978 de catre medicul si profesorul japonez Masayuki Saionji, Yumeiho cuprinde cele mai bune 100 tehnici, pe care profesorul, dupa multe sutudii, le-a extras si imbinat din metode stravechi din Japonia si China.


Cum functioneaza terapia Yumeiho?

Inca de la nastere corpul uman sufera de o deformare a oaselor coxale, iar mai apoi, pozitia corpului este de asemenea asimetrica, motiv pentru care greutatea corpului se distribuie inegal pe cele doua picioare, de aici rezultand in timp diferite afectiuni precum scolioza, hernie de disc, spondiloza cervicala si altele. S-a constatat ca, la majoritatea oamenilor, un picior este mai lung decat celalat (dezechilibru). Terapia Yumeiho urmareste indreptarea coxalului si distribuirea greutatii in mod egal pe ambele picioare, astfel incat corpul sa-si regaseasca echilibrul natural si armonios.

In ce consta o sedinta de Yumeiho?

O sedinta Yumeiho consta in executarea unui ansamblu de procedee speciale de masaj, elongatii si intinderi asupra articulatiilor pentru a le mobiliza, procedee de presoterapie Shiatsu, metode de corectare si echilibrare a posturii, a mersului si staticii, etc.

Pacientul trebuie sa poarte haine lejere care sa ii permita libertatea de miscare (exclus hainele din materiale sintetice), sa-si scoata pantofii, ochelarii, ceasul, bijuteriile etc. Terapia Yumeiho va fi aplicata pe o saltea corespunzatoare (nici foarte tare, nici prea moale).

La ce ajuta Yumeiho?

Terapia Yumeiho poate fi aplicata cu succes in:

- tratamentul durerilor de spate (discopatie, lombalgie, sciatica, protruzii discale, etc)

- dureri ale articulatiilor soldului, glezne, genunchi, degetele picioarelor, coaste

- dureri de cap

- dureri de spate, dureri cervicale, dureri in umeri

Pe langa scopul ei de baza, terapia Yumeiho poate fi aplicata si in scop profilactic, avand o plaja extinsa de vindecare dupa cum urmeaza:

- tulburari statico-dinamice ale aparatului locomotor (ex: cifoze, asimetrii de bazin,

- scolioze, distributia inegala a greutatii la nivelul bazinului

- rigiditate musculara si articulara

- nevralgii, reumatisme, contracturi musculare

- hipotrofii si atrofii mulsculare de diferite cauze

- pregatirea sportivilor pentru performanta sau recuperare dupa efort; recuperarea dupa perioade lungi de mobilizare; ameliorarea, corectarea si cresterea ventilatiei pulmonare.



De asemenea reaseaza pe pozitia corecta organele interne si echilibreaza sistemul circulator, sistemul nervos și cel limfatic, toate incepand sa functioneze optim.

Sănătatea întregului organism depinde de buna funcționare a sistemului nervos și de buna funcționare a organelor interne. De sănătatea coloanei vertebrale depinde de activitatea întregului sistem nervos. Și sistemul nervos controlează activitatea organelor.

Prin urmare, terapia Yumeiho este baza pentru tratamentul nu numai a bolilor coloanei vertebrale, articulațiilor, a întregului sistem musculo-scheletal, ci și a bolilor organelor interne.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page