466675797006587 google-site-verification=JU1fnf4KHobFExOnF9JnkZuUDKvbCP9ywL8CDakfYYU
top of page

Cum sa te vindeci de anxietate (fara medicamente sau psihoterapie)?

Efectele terapeutice ale oricarei forme de masaj, au fost mentionate inca din cele mai vechi timpuri.

Masajul a fost printre primele mijloace folosite pentru alinarea suferintelor. De foarte

multe ori procedeele de masaj erau folosite de vraci si erau insotite de cuvinte si gesturi

rituale, de descantece sau formule neintelese, iar la foarte multe popoare masajul era

practicat doar de catre reprezentanti ai cultelor religioase. Cea mai veche mentiune scrisa despre masaj provine din China, de acum peste 3000 ani i.Hr. atestand existenta mai multor categorii de medici: maseuri, herboristi (tratamente cu plante) si acupuncturisti.


Toate masajele sunt terapeutice, adica rezolva una sau mai multe afectiuni fizice sau psihice. Fiecare tip de masaj insa are caracteristicile sale, iar pentru a alege cel mai potrivit masaj pentru o anumita persoana sau afectiune, e important sa intelegem in ce constau principalele tipuri de masaj si care sunt beneficiile acestora:


Masajul de relaxare isi are origini in masajul suedez, ce a fost dezvoltat de catre Per Henrik Link, terapeut nascut in Suedia in 1776. Acest masaj este recomandat in stari de oboseala generala, pentru detensionarea si relaxarea intregului corp, precum si pentru relaxare mentala. Terapeutul ofera prin acest masaj, o stare generala buna inca de la prima atingere, tehnica avand menirea de a atenua durerile musculare si de a elimina starea de tensiune atat fizica cat si psihica, instalate dupa o zi de munca, sau in urma altor activitati obositoare.

Cercetarile indica faptul ca nivelul crescut de hormoni de stres dezechilibreaza sistemul imunitar. Unul dintre beneficiile imediate ale masajului este sentimentul de relaxare deplina si calm. Beneficiul imediat este acela ca masajul stimuleaza producerea de endorfina, substanța responsabila pentru instalarea sentimentului de fericire si reduce nivelul hormonilor de stres ca adrenalina, cortizolul si norepinefrina.In functie de localizarea durerii, de intensitatea acesteia, precum si de cauza, se va aborda metoda terapeutica potrivita in timpul masajului terapeutic, combinand diverse tehnici menite sa repuna in functiune segmentul afectat.

Acest masaj se concentreaza pe detensionarea musculaturii, inlaturarea durerilor si disconfortului creat de blocajele musculare, o sa aveti o stare de bine atat la nivel local, cat si general, masajul fiind simtit la nivel circulator si nervos in intreg corpul. Scopul principal este al pastrarii si imbunatatirii starii de sanatate cat si a vindecarii si ameliorarii anumitor stari patologice ale corpului uman si readaptarea la viata si la munca de zi cu zi.

Masajul terapeutic actioneaza prin: accelerarea proceselor segmentare tisulare, cicatrizarea functionala a leziunilor, mentinerea unei stari psihice normale.Masajul Deep Tissue

In termenii terapeutilor maseuri contracturile musculare profunde, durerile musculare si ale tendoanelor se vor gasi sub denumirea de blocaje. Fiecare blocaj poate fi corelat cu un dezechilibru fizic sau mental, sursa fiind diferita in functie de locul, perioada, durata si gravitatea aparitiei acestor transformari (dezechilibre). Toate acestea sunt cauzele unor acumulari de toxine in aria respectiva.

Deep Tissue este o terapie profunda de exterminare a blocajelor, este bine primita si acceptata de catre sportivii de performanta, persoanele cu o musculatura bine dezvoltata, fiind un masaj realizat cu o presiune mare, ce poate produce durere si febra musculara daca persoana nu este obisnuita cu acest fel de masaj sau daca nu are musculatura suficient de bine dezvoltata.


Deep tissue masaj
Masajul Deep Tissue

Masajul cu Roci Vulcanice Calde

Exista scrieri vechi care atesta ca rocile vulcanice pastreaza energia geotermala de la originea vulcanului din care provine (de aici si denumirea de terapie geotermala), acestea avand capacitatea de-a o elibera natural si doar “atat cat este nevoie si acolo unde este nevoie”, ajutand astfel corpul sa ajunga la gasirea remediilor interioare catre autovindecare.

Principiul de baza in aceasta terapie: activarea meridianelor energetice prin care este distribuita energia de-a lungul corpului, caldura avand principalul rol de a relaxa profund musculatura si de a elimina blocajele intr-un mod placut, fara durere. Aceasta terapie este ideala pentru combaterea migrenelor si a contracturilor musculare, pentru imbunatatirea circulatiei deficitare, eliminarea toxinelor, precum si pentru energizarea si stimularea sistemului nervos central, redand o stare de bine, de relaxare profunda si pace interioara.


Masaj cu pietre calde
Masaj cu Roci Vulcanice Calde

Masajul pentru Drenaj Limfatic

Limfa are rolul de a transporta substante nutritive si de a prelua deseurile celulare. Aceasta are o compozitie asemanatoare cu plasma sanguina, din care deriva. Aspectul limfei difera in functie de zona in care se gaseste(de exemplu, la nivel intestinal, aspectul limfei este laptos datorita grasimilor continute). Limfa are rol important in imunitatea organismului uman. Pe langa deseuri si toxine, limfa mai transporta si agenti infectiosi bacterieni si virali care sunt retinuti la nivelul ganglionilor limfatici. Ea intervine in transportul lipidelor absorbite la nivelul vaselor intestinului subtire.

Circulatia limfatica are in organism rolul de transportator al reziduurilor. Lipsa de exercitiu determina, de asemenea, ingreunarea circulatiei limfatice, slaba circulatie a sangelui si în particular drenajul limfatic defectuos. Astfel organismul acumuleaza din ce în ce mai multa apa, celulele degenereaza, pielea imbatraneste si se lasa, ducand la dezvoltarea celulitei prin umflarea celulelor grase.

Importanta unui drenaj limfatic corespunzator merge mult peste rolul sau de eliminare a reziduurilor. Limfa actioneaza de asemeni ca un filtru al tesuturilor: distruge bacteriile si toxinele cu ajutorul globulelor albe localizate in ganglionii limfatici. De aceea sistemul limfatic este considerat un fel de gardian al sanatatii corpului.

Procedura consta într-un preso-masaj, prin care se actioneaza asupra lantului de ganglioni limfatici. Este o terapie ce propune eliminarea tuturor toxinelor neasimilate de organism in timpul procesului de sinteza celulara. Reducerea drenajului limfatic si a circulatiei sangelui determina acumulari de grasime, tesutul conjunctiv isi pierde elasticitatea, aparand astfel imperfectiuni si denivelari ale pielii. Pentru a optimiza in mod natural drenajul limfatic este necesar ca muschii sa se contracte, tesutul conjunctiv sa fie ferm, oferind un grad ridicat de compresie. Inima nu pompeaza limfa in mod direct, ea se deplaseaza prin vasele numai cu ajutorul contractiilor musculare. Acesta este motivul pentru care exercitiile fizice si masajul sunt atat de important pentru asigurarea unui drenaj limfatic corespunzător, crescand capacitatea organismului de a rezista bolii.

Un masaj de drenaj limfatic poate fi indicat cu succes si in cazul persoanelor care au probleme de circulatie sanguina, carora li se umfla picioarele dupa o zi de lucru, dupa mers prelungit sau dupa o perioada mai mare de stat in picioare. Exista variantele: masaj de drenaj limfatic general si masaj de drenaj limfatic partial, in functie de zona afectata.


Drenaj limfatic
Masaj pentru Drenaj Limfatic

Masajul Reflexogen

Reflexoterapia este o parte a reflexologiei ce se ocupa cu tratamentul (prin vindecare/tamaduire) printr-un masaj al punctelor reflexe situate la nivel plantar, palmar, auricular, vertebral.

Dr. Wh. H. Fitzgerald a descoperit faptul ca talpa piciorului este o reflectare fidela a corpului omenesc, in sensul ca pe talpa piciorului se gasesc distribuite terminatiile unor nervi aflati în directa legatura cu organele vitale ale corpului.

Reflexoterapia este o tehnica holistica ce priveste organismul ca pe un intreg. A constatat ca ori de cate ori terminatia nervului pe talpa este sensibila sau chiar dureroasa la apasare, organul corespunzator este suferind, chiar atunci cand incă nu apar simptome vizibile. In acest fel se pot descoperi deja în faza primară boli nebanuite inca. Mai mult chiar, actionand asupra nervului prin masaj, se reuseste vindecarea bolii. Dar si viceversa: stranguland de-a lungul timpului portiunile respective de la picior, prin purtarea unei încaltaminte nepotrivite, se aduce organului corespunator congestii, se impiedica circulatia normala a sangelui, pe scurt se imbolnaveste.

Prin masajul reflex-terapeutic sunt activate numeroase puncte reflexe ce corespund organelor si sistemelor, fiind recomandat in mod preventiv, dar si in cazul in care exista depozite de toxine la un anumit nivel, acestea putand fi eliminate printr-o succesiune de masaje de reflexoterapie. Beneficiile masajului reflexogen plantar, pot fi completate cu impachetari calde si cu masajul de drenaj limfatic manual.

Reflexoterapia este utila in tratarea multor tipuri de stari si afectiuni dintre care si cele legate de tulburari ale sistemului nervos cauzate de stres: insomnii, oboseala cronica, imunitate scazuta;


Masaj reflexo
Masaj Reflexogen Plantar

Masajul Cervical si al Scalpului

Cand vorbim de masajul scalpului, avem o imagine a culturii indiene, pe aceaste meleaguri vorbindu-se cel mai adesea si cu povesti stravechi, despre masajul energetic al zonei cervicale si al scalpului. Cele mai vechi scrieri despre beneficiile masajului scalpului, au peste 5000 de ani si apartin culturii hinduse. Ei spun ca efectele unui masaj in zona scalpului sunt trimise intregului corp nu doar in timpul procedurii, ci intr-un ciclu de o zi si o noapte, centrii nervosi situati la nivelul scalpului fiind activati cu fiecare atingere, iar raspunsurile de la diverse organe, vor aparea treptat. Un masaj lung al scalpului, poate fi considerat asemanator cu o sedinta de reflexoterapie sau presoterapie, pe orice alta regiune a corpului.

Prin acest masaj obtineti o detensionare a zonei cervicale si a capului; nu este doar un masaj superficial al scalpului, ci un masaj profund bazat pe inlaturarea durerilor de cap, presiunii de la nivelul oaselor cutiei craniene, starilor de neliniste, a anxietatii si migrenelor. Poate fi recomandat dupa o noapte nelinistita, dupa cateva ore de condus in tensiune, dupa stari de stres care se resimt neplacut la nivelul capului si cervical.


Masaj cervical si scalp
Masajul Cervical si al Scapului

Durerea poate fi definita ca o experienta senzoriala si emotionala dezagreabila data de o leziune tisulara veritabila sau potentiala. Prin urmare a intelege „durerea” inseamna a intelege mecanismele si formele ei . Decodificarea durerii se face atat la nivel periferic (in tesuturi) cat si central (in structurile de transmisie , integrarea si modularea mesajului dureros), ea ocupand un loc particular in cadrul senzatiei dureroase. La masaj, oamenii vin cu dureri acute, sau cronice.


In functie de localizarea durerii, de intensitatea acesteia, precum si de cauza, se va aborda metoda terapeutica potrivita in timpul masajului, combinand diverse tehnici menite sa amelioreze durerea si sa energizeze sistemul nervos central, prin producerea de endorfina, substanța responsabila pentru instalarea sentimentului de fericire, ce reduce nivelul hormonilor de stres ca adrenalina, cortizolul si norepinefrina.

Bineinteles ca intr-o singura sedinta nu se fac minuni, daca o anumita afectiune s-a instalat in timp, de tot atat timp va fi nevoie pentru a reusi sa scapati de ea.


Prima veste buna este ca masajul este un procedeu foarte placut de a scapa de dureri si a preveni aparitia bolilor, iar masajul facut la spa va aduce o stare de bine, de relaxare si de rasfat, oferindu-va un sentiment de bucurie si implinire care va poate insoti intreaga saptamana.


A doua veste buna este ca s-au inventat abonamentele la masaj, care va ofera reduceri semnificative de preț, avand un termen lung de valabilitate​, iar obiceiul de a realiza săptămânal un masaj, este neprețuit pentru menținerea sănătății dumneavoastră.


Asadar, nu mai stati pe ganduri, treceti la fapte si programati-va la un masaj!

Noi va asteptam cu drag!

Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page