466675797006587 google-site-verification=JU1fnf4KHobFExOnF9JnkZuUDKvbCP9ywL8CDakfYYU Masajul: o rutina sanatoasa sau un lux inutil in aceasta perioada?
top of page

Masajul: o rutina sanatoasa sau un lux inutil in aceasta perioada?

Traim intr-o perioada tulbure, plina de incertitudine, schimbari dramatice si un sentiment de anxietate si frica, care isi face simtita prezenta in mintea noastra din ce in ce mai mult. In acest context, vine in mod natural intrebarea: ce este absolut necesar sa pastrez din rutina mea zilnica, astfel incat sa nu ma expun unor riscuri inutile? In perioada de izolare, in timpul starii de urgenta, raspunsul a fost foarte simplu: in afara de cumparaturile la supermarket si poate scurte plimbari in jurul casei, nu mai pastram mai nimic...la momentul respectiv era o perspectiva mai degraba legata de supravietuire. Vom putea supravietui o luna, doua, doar in acest fel.


Un nou mod de viata incepe sa prinda contur: In ultima perioada insa, ne dam seama ca nu mai este o chestiune pe termen scurt, este un nou mod de viata, care ne va insoti mult timp de acum inainte, iar de noi depinde daca vom reusi sa privim intr-un mod realist si obiectiv intreaga situatie, astfel incat sa reusim sa avem parte de un echilibru in tot ceea ce facem, sa ne luam masurile de precautie necesare, dar intr-un mod care sa ne ofere si restul premiselor pentru o stare de bine si sanatate fizica si mentala pe termen lung.


Cum opereaza spa-urile?

Spa-urile reprezinta o industrie perceputa acum ca o industrie cu risc, insa pe de alta parte in aceasta industrie, standardele de curatenie si igiena au fost la cote foarte inalte intotdeauna, deoarece mereu exista riscul pentru oaspeti de a contacta diverse boli, daca aceste standarde nu sunt respectate foarte riguros. Este o industrie in care s-a cercetat mult, iar pentru a obtine certificare si aprobarile necesare, trebuie sa indeplinesti foarte multe conditii de igiena. Mai mult, in aceasta perioada, lampile de sterilizare a suprafetelor si spatiilor cu ultra-violete, monitorizarea zilnica a starii de sanatate si a temperaturii corporale atat a angajatilor cat si a oaspetilor, purtarea mastilor de protectie de catre toti in interiorul locatiilor si asigurararea fluxului continuu astfel incat sa nu existe suprapuneri intre programari si aglomerare in spatiile de primire, au facut din spa-uri locuri ce prezinta de fapt un risc mult mai mic de transmitere a virusului Covid, decat in alte spatii aglomerate cum ar fi mijloacele de transport in comun sau supermarket-urile.


Acestea fiind spuse, vine intrebarea naturala, dar de ce sa-mi asum totusi si cel mai mic risc?


Odata ce intelegem ce pierdem si ce castigam in urma unei vizite la spa, poate decizia este mai usor de luat.


Iata care sunt unele dintre beneficiile mai puțin cunoscute ale unui masaj:


1. Crește imunitatea:

Un studiu din 2010 publicat în Journal of Alternative and Complementary Medicine a constatat că masajul mărește numărul de globule albe ale pacienților, care joacă un rol important în apărarea organismului de boli.

Sistemul limfatic este crucial pentru echilibrarea limfei ce sustine sistemul imunitar. Prin masaj sistemul limfatic drenează toxinele, iar ganglionii limfatici filtrează celulele moarte, deșeurile și eventualii agenți patogeni. Fluxul lent de limfă contribuie la retenția de lichide, iar drenarea sistemului limfatic poate reduce edemul în anumite părți ale corpului.

2. Relaxeaza sistemul nervos

Pe măsură ce vă relaxați, sistemul nervos intră în modul „odihnă și digestie”. Dacă aveți zone de durere și tensiune în corpul dvs., este posibil ca acestea să fie rezultatul presiunii asupra nervilor cauzată de mușchii strânși, iar masajul poate să-l amelioreze.

Un sistem nervos relaxat înseamnă că producția de hormoni se va echilibra. Producția de hormoni ai stresului, cum ar fi corticosteroizii (LDL) scade, deoarece hormonii ce sunt responsabili pentru starea de bine, precum endorfinele, cresc.

3. Sustine sistemul musculo-scheletal:

Mușchii sunt ca niște bureți - atunci când se contractă, sângele și lichidul limfatic sunt stoarse, iar când se relaxează, sânge proaspăt, oxigenat aduce in muschi oxigen și celule imune. Prin masaj muschii, ligamentele, articulatiile și tendoanele fac de fapt o gimnastica pasiva, cu ajutorul terapeutului.

Știai că oasele primesc de asemenea aport de sânge? Prin masaj fluxul sanguin aduce calciu și alte minerale în oase pentru a le sprijini puterea și funcția, astfel încât sistemul osos primește un impuls esential.

4. Mentine o inimă sănătoasă

Vasodilatația produsă prin masaj crește întoarcerea venoasă care, la rândul său, mărește fluxul de sânge și livrarea de oxigen către toate organele. Întregul sistem cardiovascular se relaxează și circulația prin intreg corpul se îmbunătățește. Activarea modului „relaxare și digestie” a sistemului nervos parasimpatic ajută la reglarea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac.

5. Imbunatateste functia digestivă

Stresul afectează sistemul digestiv. Sistemul nervos parasimpatic reglează digestia, producând substanțe chimice necesare (cum ar fi saliva, sucul gastric și insulina) și stimulează peristaltismul, care mișcă alimentele prin intestinele dumneavoastră. Masajul ajuta la diminuarea stresului, facand posibila functionarea optima a sistemuluui nervos parasimpatic, ce ajuta la reglarea digestiei.

6. Imbunatateste calitatea somnului:

In timpul unui masaj relaxant organismul produce serotonină si melatonină, care ne ajută să adormim. Masajele sunt, de asemenea, minunate pentru îmbunătățirea posturii – relaxand profund mușchii ceea ce ne ajuta sa gasim o poziție de somn mai confortabilă.

Terapia prin masaj poate fi potrivită pentru aproape oricine are nevoie de îmbunătățirea somnului: de la persoanele cu insomnie, dureri de spate, migrene, dar și copii pot beneficia de masaj.

Acestea fiind spuse, fiecare este bineinteles liber sa cantareasca costul de oportunitate asociat cu o vizita la spa.


Noi va asteptam cu mare drag in locatiile Lotus Spa din Bucuresti si Otopeni, sa va convingeti ca aveti mult mai multe de castigat dintr-o vizita la noi, decat poate v-ati imaginat.

O zi cu multa energie pozitiva, va dorim!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page