466675797006587

Secretele unui bun automasaj facial

Ridurile, tenul lipsit de prospeţime şi uscat, dar şi diversele probleme dermatologice care apar pe faţă sunt cauzate în special de stres şi de factorii de mediu înconjurător. Mai există însă un lucru de care uităm şi care ne revigorează tenul, şi anume, masajul facial. Fie că îl facem acasă sau într-un spa, cu ajutorul unor ingrediente intens hidratante, acest tip de masaj are un rol benefic pentru piele şi nu trebuie omis din ritualul nostru de îngrijire.


Masajul ne ajută să avem o piele tonifiată, cu riduri mai puţin vizibile.

Masajul facial ajuta la mentinerea sanatatii si frumusetii pielii, incetinind procesul de imbatranire, deoarece stimuleaza producția de colagen, proteină naturală care menține elasticitatea pielii.


In video-ul urmator, cosmeticiana noastra Mira, va arata care sunt etapele unui masaj de cateva minute, pe care oricine il poate realiza acasa, seara sau dimineata.


De ce este important masajul facial


Masajul facial reprezintă o serie de mişcări studiate şi corelate între ele, ce ţin cont de sistemul limfatic şi de muşchii mimicii. Dacă este efectuat cu regularitate, acesta redă aspectul proaspăt al tenului. Iată care sunt cele mai importante beneficii ale masajului facial:


 • stimulează pătrunderea în piele a produsului aplicat;

 • normalizează circulaţia sanguină şi limfatică;

 • stimulează fibrele de colagen şi elastină din ţesut;

 • menţine şi reface tonusul muscular;

 • stimulează terminaţiile nervoase de la nivelul pielii;

 • are efect detoxifiant;

 • oxigenează celulele pielii;

 • relaxează muşchii de la nivelul feţei.

Cum să-ţi faci singură masaj facial Învaţă câteva tehnici de masaj pe care să le faci acasă şi să nu uiţi nici de exerciţiile de gimnastică facială ca să ai un ten de invidiat la orice vârstă.

1. În jurul ochilor şi a buzelor sunt indicate mişcări circulare, întotdeauna dinspre interior spre exterior.

2. Pe fiecare obraz în parte, dar şi în preajma decolteului şi a gâtului, se execută mişcări de netezire uşoare, de jos în sus.

3. Pe frunte se conturează cerculeţe mici, insistând pe zona tâmplelor şi pe cea dintre sprâncene.

4. Exerciţiile de gimnastică facială trebuie efectuate cu o frecvenţă de 2-3 ori pe săptămână. Dimineaţa zâmbeşte larg în oglindă, încordează şi relaxează obrajii şi muşchii gâtului, alternează privirea stânga/dreapta, uită-te cruciş, apoi roteşte ochii.


Foarte important!

Automasajul facial se efectuează întotdeauna după ritualul zilnic de curăţare, ce include paşii obligatorii de demachiere şi tonifiere. În plus, acesta se realizează doar cu o cremă sau serum adecvat tipului de ten, pentru a-i spori efectul.


In video-ul următor, Mira, cosmeticiana noastră, vă arată modul în care se realizează un automasaj facial eficient.

Vă dorim o zi minunată, plină de energie pozitivă!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square