466675797006587 google-site-verification=JU1fnf4KHobFExOnF9JnkZuUDKvbCP9ywL8CDakfYYU
top of page

Terapii Asiatice

Terapia Bowen.jpg

Ce este Terapia Bowen?

Un tratament subtil și relaxant, care mișcă ușor mușchii și țesuturile moi.

Bowen este o terapie holistica, ce se bazeaza pe declansarea capacitatii de auto-vindecare a propriului corp. Prin aplicarea miscarilor specifice Bowen, extrem de delicate, pe anumite puncte de pe corp, trezim “Doctorul Interior” care preia comanda si incepe procesul de vindecare.

 

În ce constă?

Intre diversele secventele de miscari, există pauze de câteva minute pentru a oferi corpului posibilitatea de a prelucra mesajele transmise prin intermediul neurotransmițătorilor.

 

Cui se adresează? 

 Terapia Bowen este potrivita si folositoare oricui, de la nou-născuți la persoane in vârstă. Se obtin rezultate uimitoare in tratarea afectiunilor acute, cronice, neurologice sau psiho-somatice.

Ce tratează?

Probleme scheleto-musculare si articulare 
Afectiuni ale organelor interne (probleme la rinichi, ficat, vezica biliara, stomac si intestine, etc)
Infertilitate, chisturi ovariene si fibroame uterine
Dezechilibre hormonale si emoționale
Stres si oboseală cronică, probleme de somn
Migrene si dureri de cap
Afecțiuni respiratorii, bronșite si astm
Boli ale sistemului imunitar
Sechele după accidente vasculare

DETALII

Durată ședință

preț 

ȘEDINȚĂ COPII

45 min

120 lei

ȘEDINȚĂ ADULȚI

60 min

150 lei

Prima sedinta va cuprinde o discutie de anamneza cu terapeutul ce va avea o durata 20-30 minute pentru a intelege istoricul medical si obiectivele tintite.

Întrebări & Răspunsuri:

De câte ședințe voi avea nevoie?

Nu există un număr fix de ședințe, depinde de modul în care reacționeză fiecare organism în parte, dar cert este că ar trebui să vedeți îmbunatatiri in maxim 4-5 sedinte. Reducerea durerii sau a disconfortului pana la disparitie e singurul fel in care corpul va poate anunta ca a revenit la echilibru.

Rapiditatea cu care organismul raspunde la tratament depinde si de factori precum: varsta, stilul de viata, respectarea indicatiilor specifice in terapiei Bowen, tipul si vechimea afectiunii (o problema de sanatate care a aparut de multa vreme si care nu a fost tratata nu are cum sa dispara peste noapte, deoarece organismul va lucra pentru a se reseta, in ritmul propriu ), daca pacientul isi provoaca sau nu recaderi etc.

Cum se aplică terapia Bowen?

Se poate lucra in ambele peste haine sau direct pe piele.

Conditia pentru a lucra peste haine: pacientul/pacienta sa poarte imbracaminte subtire si lejera, din bumbac. De exemplu: tricou/maieu si pantalon pe care sa nu alunece mana atunci cand se executa miscarile specifice terapiei Bowen. Exclus: colanti, tricouri mulate, sintetice, blugi, pantaloni grosi.

Nu se folosesc uleiuri, creme.

Trebuie să fac ceva anume înainte sau în timpul unei ședințe de Bowen?

Este foarte important să veniți cu intenția dumneavoastră de vindecare!

Inainte si dupa fiecare sedinta va trebui sa beti cate jumatate de pahar de apa.

În timpul ședinței să vă deconectați de la tot ce vă apasă sau vă stresează, să dezactivați soneria telefonului și să vă relaxați profund, pentru a relaxa și sistemul nervoc central, Daca in timpul sedintei adormiti nu trebuie sa va faceti probleme de ce vi se intampla , este un efect frecvent al terapiei si unul dintre semnele ca organismul dumneavoastra raspunde foarte bine la terapie. Va trebui sa permiteti starii de relaxare indusa de terapie sa se instaleze, evitand sa stati crispat sau sa va ganditi ce i-ati mai putea spune sau ce l-ati mai putea intreba pe terapeut.

Prima parte a sedintei are rolul de a aduce organismul intr-o stare profunda de relaxare (numita alfa), pentru ca urmatoarele miscari sa se adreseze problemei de sanatate.

Nu veti asculta muzica relaxanta. Toate sedintele se vor desfasura in liniste, iar intre seturile de miscari pe care terapeutul le va aplica veti ramane sa va odihniti, singur in camera. Este nevoie de pauze de cateva minute (minim 2 minute) acordate organismului, pentru ca acesta sa asimileze mesajele transmise prin miscarile Bowen.

In zilele ce urmeaza sedintei de terapie este indicat sa urmati recomandarile generale din terapia Bowen (consum de apa de minim 30 ml/kg corp, plimbari usoare etc), dar si unele specifice in cazul anumitor afectiuni.

Ce trebuie să fac după o ședință de Bowen?

să evitați orice alta terapie manuala (masaj, reflexoterapie), tratamente energetice, cu 5 zile inainte si 5 zile dupa tratament;

• să nu faceți dusuri/bai fierbinti sau foarte reci, dusuri scotiene (evitarea expunerii la temperaturi extreme). Impulsurile transmise in timpul sedintei de terapie Bowen pot fi anulate. Baile si dusurile calde sunt permise.

• să nu practicați sport in forta

• să evitați consumul excesiv de cafea. Daca obisnuiti sa beti o cafea pe zi si nu puteti renunta la acest lucru, efectul unei cesti de cafea este anihilat de 2 pahare de apa.

Cu ce frecvență trebuie realizate ședințele de Bowen?

Sedintele se fac in general o data la 7 zile, timp in care organismul lucreaza pentru restabilirea starii de sanatate. In cazul anumitor afectiuni este necesara o perioada mai mare intre sedinte, in functie de raspunsul organismului.

Terapia Bowen influențează tratamentul medicamentos?

Terapia Bowen este o terapie complementara, non-invaziva, nu exclude medicina alopata si nu influenteaza in sens negativ tratamentul medicamentos pe care il urmati. Nu forţează corpul să execute o comandă, ci „stimulează" prin mişcările aplicate de terapeut reechilibrarea organismului şi eliminarea cauzei care a declanşat apariţia unei afecţiuni.

Se aplică terapia Bowen și celor care nu suferă de ceva anume?

Puteti primi terapie chiar daca nu aveti probleme de sanatate, pentru a va mentine tonusul ridicat (fizic si psihic), o stare de bine si de relaxare. Pacientii care au un job foarte solicitant, muncesc multe ore pe zi , apeleaza foarte des la terapia Bowen si dupa ce si-au rezolvat problemele pentru ca ii relaxeaza , ii scapa de nervozitate si stres. Exista proceduri pentru relaxare, cu un efect extraordinar atunci cand corpul va spune: “ Stop! Am nevoie de o pauza, pentru reincarcarea bateriilor!”.

In terapia Bowen nu exista efecte adverse, contraindicatii si supradozaj. Nu are limite in ceea ce priveste persoanele carora se adreseaza, fiind folositoare oricui (de la nou-nascuti la persoane in varsta).

bottom of page