466675797006587 google-site-verification=JU1fnf4KHobFExOnF9JnkZuUDKvbCP9ywL8CDakfYYU Terapia Durerilor de Spate
top of page

Terapia Durerilor de Spate

Cauza durerii profunde in abordarea kinetoterapeutica isi are originea in muschi (mialgie), articulatii (altralgie) sau fascii.

Durerea profunda insoteste contractura musculara in zona apropiata, iar pentru atenuarea ei se foloseste masajul decontracturant, ce ajuta la incalzirea si relaxarea zonei respective.

Cum apar contracturile musculare – BLOCAJELE?

Contracturile musculare apar la nivelul fibrei musculare, cand una sau mai multe dintre proprietatile acesteia au fost afectate prin: contractilitate, extensibilitate, elasticitate, excitabilitate.

Modificarile patologice in muschi, care duc la durere si discomfort apar astfel:

Toxinele se acumuleaza la nivelul tesuturilor din foarte multe motive, principalul motiv ramane blocajul segmentar al drenajului limfatic intr-o anumita zona, sau in intreg organismul (exista cazuri de pareze sau hemipareze, datorita unor acumulari de toxine pe segmentul afectat).

Cand avem o acumulare de toxine pe un muschi/grup muscular (sau doar intr-o fibra), pe portiunea respectiva va fi o lupta pentru eliminarea toxinelor, muschiul va munci din greu, va creea mai mult acid lactic, va sta mai mult timp in contractie, va avea in final contractii gresite si in urma contractiilor repetate fara relaxare, vor aparea contracturilei sau blocajele. Acidul lactic in cantitate normala este benefic, el ajutand in contractiile musculare, insa in exces devine toxic.

TOXINE + ACID LACTIC -> INFLAMATIE -> TESUT FIBROS -> BLOCAJ

Ce rol are masajul in diminuarea durerilor de spate?

Exista oameni care cred ca daca primesc un masaj profund dur si dureros, durerea va disparea dupa o ora de terapie. Gresit- durerea nu dispare cu durere!

Masajul terapeutic este unul decontracturant, ce urmareste sa diminueze tensiunile musculare si eventualele dureri cervicale prin instensificarea circulatiei sangelui si a limfei, imbunatatind tonusul muscular si mobilitatea articulatiilor.

In filmuletul de mai jos va prezentam cateva secvente ce ilustreaza intr-o maniera elocventa masajul terapeutic al spatelui pe care il realizam in centrele noastre:

Recomandari pentru acasa:

APA are un rol foarte important in descompunerea acidului lactic si apoi in eliminarea lui. Este bine sa consumam cat mai multa apa, atat in general cat si inainte si dupa terapie.

  • exercitii posturale- exista persoane la care durerile, blocajele apar datorita pozitiilor vicioase (la birou, in masina etc)

  • dormit corect- chiar si o simpla pozitie gresita in timpul somnului, poate fi cauza unui blocaj;

  • alimentatie sanatoasa

  • relaxare in miscare- se pot concepe cateva minute zilnic de exercitii de streching si manipulari usoare ale articulatiilor

  • masaj/automasaj- daca tensiunile sunt in zone usor accesibile se poate efectua automasaj la domiciliu, intre sedintele terapeutului;

  • aplicare locala a produselor antiinflamatoare sau caldura locala

  • bai calde.

Exista mai multe terapii care ajuta in diminuarea sau prevenirea durerilor de spate. Pentru mai multe detalii va invitam sa cititi pagina noastra: https://www.lotuspremiumspa.com/masaje-terapeutice.

Va dorim multa sanatate si energie pozitiva!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page