466675797006587 google-site-verification=JU1fnf4KHobFExOnF9JnkZuUDKvbCP9ywL8CDakfYYU
top of page

Tratament facial cu HIFU

Față - 1 zonă ....  350 lei .... 30 min

Bărbie + Gât .... 500 lei .... 30 min

Toată fața ....  750 lei .... 60 min

Față + Bărbie + Gât ... 1,100 lei .... 90 min

High Intensity Focused Ultrasound (HIFU) este ultima tehnologie dovedita clinic pentru lifting facial si atenuarea ridurilor. Această procedură reface la nivel profund structura fibrelor de colagen, stimulând producția de colagen nou, ceea ce determină ridicarea tegumentului si umplerea ridurilor. In medicină, ultrasunetele focalizate și-au dovedit utilitatea, în principal, în ablația tumorilor solide care nu prezintă indicații chirugicale, dar și în remodelarea coporală.

High Intensity Focused Ultrasound (HIFU) este cea mai bună alternativă la operațiile estetice de lifting cu rezultate spectaculoase care durează în timp, până la 4 -6 luni. Rezultatele tratamentului sunt vizibile imediat după prima ședință, insa rezultatele finale ale unui singur tratament se vad la 2-3 luni de la sedinta, timp necesar regererarii colagenului.

 

Beneficii:

  • Conturarea faciala, redarea ovalului facial

  • Rliminarea barbiei duble

  • Ridica si intinde zona pometilor

  • Intinde pielea de pe frunte, si ridica zona superioara a sprancenelor

  • Rstompeaza ridurile fine, de expresie, dar si ridurile mai pronunțate

  • Realizeaza un lifting neinvaziv pentru fata, gat si decolteu

Principiul tratamentului este bazat pe ultrasunetele de frecvente înalte care sunt focusate adânc în țesutul subcutanat și care crează puncte de coagulare la distanțe egale. În aceste puncte fibrele de elastină se contractă iar colagenul natural este stimulat să se producă în cantități mari. Rejuvenarea începe imediat după ședința de terapie și continuă și în săptămânile de după tratament.

Metoda utilizată pentru tratamentul ridurilor implică efectul termic. Astfel, este generată o temperatură locală de 65⁰C, la nivelul căreia colagenul începe să se contracte. Aplicarea ultrasunetelor focalizate de intensitate înaltă la nivelul țesutului dermic și subdermic crează puncte de coagulare termică, neafectând țesuturile adiacente. Contracția fibrelor de colagen are loc prin ruptura legăturilor intramoleculare de hidrogen, fenomen care rezultă în apariția unor configurații stabile ale acestora. Rezultatul final este transformarea fibrelor de colagen denaturate în fibre mai scurte și mai groase.

 

HIFU este singura procedură aprobată de FDA de a ridica pielea lipsita de fermitate din aceste zone greu de tratat folosind energia ultrasunetelor in conditii de siguranta.

ETAPE

  1. Se începe prin demachierea si tonifierea tenului cu produse specifice tipului de ten.

  2. Se aplică un exfoliant enzimatic ușor care are rolul de a rupe legăturile dintre celulele moarte ce asigura o exfoliere blanda si sigura, cu efecte vizibile imediate. Pielea devine astfel perfect restaurata, luminoasa, curata, cu un aspect proaspat si textura catifelata (daca este cazul), timp de actiune 5 – 7 minute.

  3. HIFU - observam starea pielii si alegem capatul de tratament cu care vom lucra. Trasam linii pe zona de tratament. Aplicam un gel conductor îmbogățit cu colagen si incepem să lucrăm. Dupa terminarea tratamentului se curata pielea de gelul conductor.

  4. La finalul tratamentului se aplică o cremă hidratantă cu SPF, ce are efect in profunzime, lasând-o vizibil mai neteda și mai luminoasa.

In cat timp voi vedea primele rezultate după ședința de HIFU?

În funcție de diverși factori, primele semne ale rezultatelor unei ședințe de HIFU facial se pot observa în primele câteva zile de la realizarea acestei proceduri, însă rezultatele complete vor fi vizibile după 2-3 luni de la realizarea ședinței. Acest lucru se întâmplă deoarece această procedură lucrează la un nivel foarte profund, refăcând structura de colagen și stimulând producția de colagen nou (neocolageneză). Straturile profunde lucrează în timp, de aceea rezultatele maxime sunt vizibile după 2-3 luni de la aplicarea HIFU.

Este dureroasă procedura cu HIFU?

Procedura nu este dureroasă, nefiind invazivă, aceasta lucrează doar cu ajutorul ultrasunetelor de înaltă frecvență, în care se poate personaliza adâncimea de lucru, intensitatea și dimensiunea punctelor de coagulare dorite. În funcție de vârsta, fizionomia, obiectivele țintite și tipul de piele al fiecărei persoane, se stabilesc parametrii de lucru, astfel încât confortul să fie maxim.

Cum să mențin rezultatele cât mai mult timp după procedura cu HIFU?

Este foarte important să fie evitată expunerea la soare, solar, saună sau băi fierbinți in zilele următoare acestei proceduri, deoarece pielea a fost deja expusă unui proces intens de încălzire în profunzime. De asemenea este important să evitați să fumați in orele imediat următoare după tratament și să nu consumați alcool timp de 24 de ore. mediat după procedură este posibil să simțiți o ușoară senzatie de furnicătură sau căldură locală, în zona unde a fost aplicat tratamentul cu HIFU. Este important să nu aplicați rece, deoarece procesul de regenerare acționează mult mai bine dacă zona este menținută caldă.

Care este rutina de îngrijire după procedura de HIFU?

Ceea ce este foarte important este hidratarea, calamarea și protecția solară, lăsând pielea să lucreze de la interior spre exterior, fără a intervenni cu alte proceduri sau produse care să o solicite și mai mult. 

Pentru curățarea tenului, puteți folosi un lapte demachiant și o crema hidratantă potrivită tipului dvs de ten sau o mască de hidratare de tip servețel, fără a fi răcită în prealabil. Este esențial să folosiți o cremă de protecție solară cu factor mare de protecție - SPF 50, în orice anotimp.

Evitați să exfoliați tenul timp de o săptămână sau să-i aplicați alte tratamente sau proceduri care au la bază ingrediente active puternice (injectări cu acid hialuronic sau botox, produse cu retinol sau vitamina C).

De la ce vârstă pot aplica procedura de HIFU?

Această procedură are rezultate vizibile în cazul tenurilor mature, al persoanelor peste 45 de ani. Rezultatele sunt foarte spectaculase în aceste cazuri, deoarece sunt foarte vizibile rezultatele: atenuarea ridurilor, liftingul facial și reconturarea feței. 

Această procedură se poate aplica și tenurilor mai tinere, al persoanelor de peste 32-35 de ani, în scop de prevenție și menținere al unui ten neted, cu o bună elasticitate și fermitate. În cazul acestora, neapărând încă semnele îmbătrânirii tenului, procedura menține structura de colagen și producția de colagen și astfel va întârzia apariția acestor semne, rezultatele constând într-un ten luminos, radiant, catifelat și neted. 

De câte ședințe de HIFU este nevoie?

Depinde foarte mult de tipul de ten, vârstă și obiectivele țintite. În cazul tenurilor mai tinere, unde semnele îmbătrânirii nu sunt foarte vizibile, este suficientă o ședință de HIFU odată la 6-8 luni.

Pentru tenurile mature sau în cazul persoanelor care își doresc o reconturare facială semnificativă, se recomandă realizarea a două ședințe de HIFU la o distanță de 4-6 săptămâni, iar apoi o perioadă de pauză de 6-8 luni.

Ce contraindicații are tratamentul cu HIFU?

Această procedură este contraindicată în cazurile în care există următoarele afectiuni:

- probleme de coagulare ale sângelui

- semi-pareze sau pareze faciale pre-existente 

- diabet

- cancer

- boli auto-imune

- răni, eczeme sau boli ale pielii

- implanturi metalice în zonele tratate

- intervenții chirurgicale realizate cu mai puțin de 6 luni în urmă

- injectări cu botox în ultimele 3-4 luni 

Intrebări & Răspunsuri

HIFU facial

HIFU facial

Cum actioneaza HIFU facial?

HIFU FACIAL: zone de lucru

HIFU FACIAL: zone de lucru

Zonele de lucru ale tratamentului cu HIFU pe fata si gat?

bottom of page