466675797006587 google-site-verification=JU1fnf4KHobFExOnF9JnkZuUDKvbCP9ywL8CDakfYYU
top of page

10 lucruri pe care e bine sa le stii inainte sa incepi epilarea definitiva

#1. O sedinta de epilare definitiva cu lasare dureaza intre 15 si 50 de minute daca e vorba de intreg corpul. Rezultatele incep sa se vada dupa 2 saptamani si poate dura peste jumatate de an sa se obtine rezultatele dorite.




#2. Persoanele al căror păr de obicei crește mai repede pot avea nevoie de mai multe ședințe pentru a obține rezultatele dorite. Tratamentele sunt programate de obicei la fiecare 4 până la 6 săptămâni pentru a prinde firele de păr în diferitele lor stadii de creștere. Părul crește în diferite etape, așa că nu vă descurajați dacă observați o creștere după a doua săptămână. Asta se intampla cand foliculii care nu au fost tratați cu laser vor intra într-un stadiu de creștere. De aceea sunt necesare mai multe sesiuni. E nevoie de cate o sedinta de mentinere anuala, pe parcursul a 2-3 ani, deoarece fluctuatia hormonilor poate conduce la cresterea parului in zonele respective (dar intr-o proportie mult mai mica).


11% dintre persoanele care s-au epilat cu laser declara ca nu au simtit nici un fel de durere. 84% dintre pacienți au spus că au experimentat niveluri de durere ușoara până la moderata în timpul tratamentului, senzatia fiind de ciupitura usoara si incalzire a zonei.

#3. Tipul de laser contează foarte mult. În funcție de acesta, poți avea rezultate foarte bune sau rezultate mai slabe.

Există mai multe tipuri de lasere, dintre care cele mai uzuale sunt:

  • dispozitiv IPL;

  • laser 755nm Alexandrite

  • laser cu diodă 808 nm

  • laser 1064nm Nd:YAG

Dispozitivele cu lumină intensă pulsată (IPL) nu sunt efectiv lasere, ci lămpi cu raze care emit mai multe benzi de undă de lumină simultan. Ele funcționează într-un mod similar cu laserele. Însă o fac mai puțin eficient și au rezultate mai slabe în îndepărtarea părului.

  • Persoanele cu pielea deschisă și cu părul închis la culoare pot folosi un dispozitiv IPL, un laser alexandrit sau un laser cu diodă.

  • Persoanele cu pielea și părul închise la culoare pot folosi un laser Nd:YAG sau laser cu diodă.

  • Persoanele cu păr blond sau roșcat pot folosi un laser cu diodă.

În ultimii ani, laserele cu diodă au devenit laserele cele mai performante și sigure pentru epilare definitivă la nivel global. Acestea funcționează cu succes la persoanele cu piele mai închisă la culoare și reduc considerabil efectele secundare.


Tehnologia de racire a echipamentului este de asemenea foarte importanta, astfel încât laserul să nu încălzească prea mult pielea și clientul să se simta confortabil în orice moment.


Noi, in centrul Lotus Spa Bucuresti folosim aparatul DEPILIGHT PRO, un echipament foarte perfomant de epilare definitiva cu laser cu dioda 808 nm, ce ofera o puterea mare (2400 W) și beneficiaza de o tripla răcire (apă, aer, semiconductori).



#4. Nu există o regula in ceea ce priveste vârstă minimă pentru a începe epilarea cu laser, IPL sau epilare cu ceară, atâta timp cât există creșterea părului care deranjeaza. Cu toate acestea, se recomandă începerea epilarii cu laser după pubertate, de fapt la 1-2 ani de la instalarea ciclului menstrual, deoarece modificările hormonale din aceasta perioada pot stimula creșterea părului, fiind nevoie de mai multe sesiuni de epilare decat in mod normal.


#5. Evitati medicamentele fotoosensibile. Acestea conțin compuși chimici cu agenți foto-reactivi care îi fac să reacționeze la lumina UV. Antibioticele sunt un exemplu de medicamente fotosensibile. Trebuie să așteptați 10 până la 15 zile după ultima zi de tratament înainte de a merge la o ședință. Medicamentele fotosensibile includ antibiotice, retinoizi, antidepresive, medicamente pentru alergii, medicamente pentru colesterol și altele.


#6. Cel mai bun moment pentru a începe epilarea cu laser este cand nu vrei sa te bronzezi. Bronzul îți schimbă nuanța pielii, ceea ce ar putea da peste cap eficiența laserului. De asemenea, creste si fotosensibilitatea pielii tale. Expunerea indelungata la soare vă poate provoca arsuri solare, care nu ar trebui să fie prezente atunci in momentul sesiunii de epilare cu laser. De aceea ar trebui să evitați lumina directă a soarelui cu cel puțin două săptămâni înainte de sesiune, dar și cu două săptămâni după. Indiferent dacă sunteți sau nu la soare, asigurați-vă că aplicați o protecție solară UV foarte puternică cu SPF 30 cel puțin. În mod similar, stați departe de solare, autobronzante și orice alte metode de bronzare


#7. E important sa va radeti zona pe care doriti sa o epilati. Explicatia consta in faptul ca nu părul este vizat de laser, ci pigmentul parului. Pigmentul menționat este prezent pe toată lungimea părului de la vârf în jos până la rădăcină care se conectează la folicul. Laserul urmărește să deterioreze foliculul pentru a preveni orice creștere ulterioară. Dacă părul nu este proaspat ras, pulsul de lumină va încălzi întregul fir de păr. Este posibil ca fasciculul să ardă părul, precum și pielea din jurul lui. În plus, un păr lung ar absorbi prea multă căldură și mai puțină va fi transferată în folicul. Ca urmare, părul lung reduce eficacitatea procedurii.


#8. Intre sesiunile de epilare definitiva, nu va indepartati parul din respectiva zona prin smulgere, ci doar prin radere. Părul este plat la suprafața pielii, iar rădăcina este încă atașată de folicul, cu suficient păr sub piele pentru a fi vizată de laser. Atât epilarea cu ceară, cât și smulgerea vor îndepărta întregul păr, de la vârf până la rădăcină. Astfel, nu va exista nimic legat de folicul pentru a transfera căldura prin unda laser, la urmatoarea sesiune de epilare. Daca zona #9. Epilarea cu ceară și bărbieritul au o mulțime de efecte secundare negative bine-cunoscute: tăieturile, foliculita sunt probabil cele mai problematice efecte secundare cunoscute de femei. La epilarea cu ceară parul poate ramane prins sub piele, iar asta poate conduce la infectie. Epilarea cu laser poate ajuta cu adevărat la eliminarea foliculitei, deoarece distruge foliculul pentru a preveni creșterea părului. Epilarea cu ceară și bărbieritul pot irita pielea, așa că dincolo de pielea netedă, îndepărtarea părului cu laser reduce iritația pielii.

#10. O ultima recomandare este sa nu mergeti la sala de sport, sauna in urmatoarele 24 de ore dupa sesiunea de epilare definitiva. Căldura de la laser rămâne în piele timp de douăzeci și patru de ore, astfel, trebuie să evitați orice activități care ar putea aduce si mai multa căldură in zona respectiva. Este de asemenea recomandabil sa evitati dusurile fierbinti.


In concluzie, epilarea definitiva cu ajutorul laserului este o metoda foarte eficienta de indepartare a parului nedorit de pe corp, care nu prezinta nici un fel de riscuri, ci are doar beneficii.

Multi cred că este foarte costisitor, dar în comparație cu durerea de la epilare cu ceară și costul sesiunilor de epilare cu ceara pe tot parcursul vieții cu ea, epilarea definitiva cu laser este foarte rentabila și accesibila.


Vedeti aici toate ofertele noastre promotionale: https://www.lotuspremiumspa.com/epilare-definitiva-laser

Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page