466675797006587 google-site-verification=JU1fnf4KHobFExOnF9JnkZuUDKvbCP9ywL8CDakfYYU Reflexoterapia: o tehnica eficienta in prevenirea bolilor ce poate fi aplicata si bebelusilor
top of page

Reflexoterapia: o tehnica eficienta in prevenirea bolilor ce poate fi aplicata si bebelusilor

Prin apasarea anumitor parti din talpa piciorului sau din palme, folosind degetele sau aulte instrumente, putem stimula organele interne corespondente.

Este posibil ca apasarea anumitor puncte sa doara, iar terapeutul sa simta niste granulatii fine, ca niste fire de nisip sau margelute.

Acestea sunt deseuri formate din acid uric, acid oxalic, calciu migrat, substante chimice pe care organismul nu a putut sa le elimine.

Prin tehnicile de apasare aceste mici formatiuni sunt sfaramate, dizolvate si eliminate. Astfel, circuitul energetic si cel sangvin revin la normal.



Cand este bine sa apelam la reflexoterapie?

Reflexoterapia poate fi integrata ca terapie de vindecare sau ca metoda de prevenire a bolilor, intrucat cu ajutorul ei se pot detecta dezechilibrele inainte de manifestarea afectiunii respective.

Reflexoterapia sprijina organismul sa se vindece singur, il detoxifica, il relaxeaza, il echilibreaza si aduce o stare de bine.

Eficienta pentru tratarea intregului organism si nu numai pentru anumite afectiuni, aceasta terapie imbunatateste toate functiile organismului si stimuleaza procesul natural de vindecare.

O sesiune de reflexoterapie aplicata adultilor dureaza 60 de minute, fiind foarte relaxanta.


Ce vindeca reflexoterapia?

Scopul reflexoterapiei este de a corecta factorii negativi implicati in procesul ce declanseaza boala: congestia, inflamatia si tensiunea.

Afectiunile congestive sunt responsabile de aparitia tumorilor, afectiunile inflamatorii sunt, de exemplu, sinuzita, colita, bronsita, iar tensiunile slabesc sistemul imunitar.

Reflexoterapia imbunatateste, in primul rand, circulatia, accelereaza eliminarea toxinelor si a reziduurilor pentru a impiedica depunerea lor in concentratii daunatoare in ficat, intestin si rinichi, si diminueaza durerea prin stimularea eliberarii de endorfine, analgezicele naturale produse de organism.


Reflexoterapia poate trata maladii obisnuite precum: dureri de dinti, migrene, ameteala, rinite, pierderea auzului la batrani, dureri de ceafa, spondiloza cervicala, umeri intepeniti sau durerosi etc., dar ajuta si la relaxarea profunda a sistemului nervos central, la imbunatatirea somnului si ameliorarea starilor de anxietate sau depresie.


De asemenea, poate ameliora si vindeca boli ale tuturor sistemelor corpului:

  • sistemul imunitar (alergii, artrita reumatoida, infectii de origine bacteriana), sistemul endocrin (diabet, hipotiroidie, hipertiroidie, prostata marita, insuficienta adrenalinica),

  • sistemul digestiv (indigestie, hernie hiatala, aciditate crescuta, greata, constipatie, diaree, sindromul colonului iritabil),

  • sistemul reproducator (sindrom premenstrual, menstruatie neregulata, prostatita, inflamatii ale zonei pelviene),

  • sistemul articular si osteo-muscular (rupturi musculare, distrofie musculara, discopatie, osteoartrita),

  • sistemul nervos central (paralizie faciala, sindromul Meniére, scleroza multipla, paralizii), probleme psihologice (tulburari maniaco-depresive, afectiuni legate de stres, unele dependente, insomnii cauzate de prea multe griji, hiperactivitate, deficit de atentie),

  • sistemul urinar (cistita, pietre la rinichi, pietre la vezica, infectii renale),

  • sistemul circulator (anemie, angina pectorala, arteroscleroza, hipertensiune),

  • sistemul respirator (raceli si gripe, astm, bronsita, gat uscat).

Reflexoterapia se poate aplica cu succes si copiilor si bebelusilor

Bebelusii si copiii mici sunt foarte receptivi la reflexoterapie, iar efectele se vad aproape imediat. Atingerea le ofera o stare de buna dispozitie, sentimentul de securitate si le echilibreaza energia intregului organism.

Pentru bebelusi, sunt necesare sedinte scurte, atingeri delicate, deoarece bolta plantara nu este inca formata, iar pielea si oasele sunt fragile.

Acasa, masandu-le mainile foarte usor, pe ambele parti, timp de cateva minute, degetele si talpa picioruselor, poti combate colicile provocate de gazele intestinale, greata, letargia sau constipatia. Este o foarte buna tehnica pentru calmare si inducerea somnului. Majoritatea bebelusilor adorm in primele cateva minute.

Manevrele se executa cu varful degetului, fara presiune puternica, timp de maxim zece minute.


Adjuvant pentru silueta

Avand in vedere ca reflexoterapia detoxifica organismul si intensifica circulatia sangvina si pe cea limfatica, ea poate sustine procesul de slabire, dar trebuie combinata cu un stil de viata echilibrat, cu miscare in aer liber, cu un stil alimentar natural, in care alimentele sunt alese si combinate cu grija.


Contraindicatii si efecte secundare

Nu se poate lucra direct asupra zonelor operate recent sau a luxatiilor, iar contraindicatiile includ si hidropizia (inflamatia severa a talpii), varicele de forma neregulata, dilatate sau noduroase.

Se lucreaza mai usor si cu precautie in cazul gravidelor, fara a folosi asupra lor tehnici ce pot induce avortul. In majoritatea acestor cazuri, se pot aborda alte zone aflate de-a lungul acelorasi linii de energie, dar in alta parte a corpului.

Uneori, pacientul reactioneaza la tratament prin inrautatiri ale simptomelor, care sunt, insa, temporare. Este asa-numita criza de vindecare, care va fi urmata de imbunatatirea starii de sanatate.

Daca pe parcursul tratamentului urina are un miros puternic si se merge mai des decat de obicei la toaleta, acesta este semnul detoxifierii organismului.

Sau in afectiunile pulmonare pot aparea tusea si eliminarea depozitelor de mucus prin expectoratie – din nou, dovada procesului de curatare.

Simptomele similare gripei, durerile de cap, reactiile pe piele, transpiratia excesiva, senzatia de sete, frisoanele, starile emotionale dificile, oboseala sau excesul de energie fac, si ele, parte din procesul de vindecare si vor trece destul de repede.


Frecventa

Cand urmarim tratarea unei anumite afectiuni, reflexoterapia se face in cure. Afectiunile usoare si recente necesita doua-trei sedinte, in timp ce bolile cronice si cele grave necesita cure indelungate.

O imbunatatire semnificativa se obtine cam dupa 3luni de tratament, iar vindecarea completa, dupa un an de tratament.

Pentru bolile acute, ameliorarea si vindecarea vin mult mai repede, iar o cura dureaza 12-15 sedinte efectuate de cateva ori pe saptamana.



Recomandari pentru acasa

Pe parcursul curei se beau cel putin doi litri si jumatate de apa pentru a sustine procesul de detoxifiere. Este indicata o alimentatie echilibrata, naturala, somn suficient, sauna, miscare, renuntarea la fumat si alcool sau cel putin reducerea lor. Incaltamintea usoara si elastica este, si ea, de mare ajutor.


Pentru a sustine procesul de detoxifiere a organismului, acasa, la birou, masati-va urechile de sus in jos, pe partea interioara si exterioara, tragand, in final, de lobul urechilor in jos.

Pe ureche este proiectat tot corpul, incepand cu picioarele – in partea de sus a urechii, si terminand cu capul – pe lobul urechii. Astfel, se va indeparta oboseala si va fi stimulata activitatea cerebrala.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page